Eddy Hendriks - (Sport-)fysiotherapeut en haptotherapeut

Eddy Hendriks

(Sport-) fysiotherapeut en haptotherapeut

Na 16 maanden in militaire dienst fysiotherapeut te zijn geweest, ben ik in 1988 voor mezelf begonnen in Leusden. In de jaren negentig was ik verzorger/fysiotherapeut bij voetbalvereniging Roda 46 gedurende twee seizoenen. Daarnaast ben ik jaren lid geweest van de medische commissie van korfbalclub Antilopen. Eind jaren negentig heb ik zeven jaar spreekuur gedraaid bij Sport 2000, een sportschool in Leusden. Van daaruit ontstond de opdracht om samen met een collega bij DHV te Amersfoort bedrijfsfitness op te zetten. Dit heb ik twee jaar gedaan.

Topsport & Recreatieve sporters
Tot op heden heb ik me regelmatig beziggehouden met het begeleiden en behandelen van topsporters. Voor het KNKV ben ik tien jaar actief lid geweest van de medische commissie en heb ik de begeleiding van Nationale ploegen gedaan als fysiotherapeut, bij onder andere 3 keer een EK en 2 keer een WK. Ook heb ik twee jaar de dameswielerploeg Therme Skincare uit de TOPklasse haptonomisch begeleid. Individueel heb ik begeleid: een nationale topsprinter van 100-200m, een 1500m loper, een baanwielrenster richting de olympische spelen en een K1 topper heb ik fysiotherapeutisch behandeld.

Daarnaast natuurlijk even belangrijk is het begeleiden van meer recreatieve sporters die ook het optimale willen halen uit hun mogelijkheden. Deze fysiotherapeutische ervaringen leveren een waardevolle bijdrage aan mijn manier van behandelen van zowel sporters als niet-sporters.

Trainer
Ik heb negen jaar lang als trainer bij het Leefstijl Trainings Centrum (LTC) in Dalfsen gewerkt. Bij het LTC gaf ik voornamelijk preventie- en reïntegratietrainingen, maar ook communicatietraining voor teams binnen het bedrijfsleven. Het belangrijkste doel van de trainingen was mensen bewust te maken van hun gedrag en lichaamssignalen en deze bewustwording te leren gebruiken in het dagelijks leven. Sinds het voorjaar van 2018 heb ik mij na de inspiratiedagen van het LTC me weer bij hen aangesloten om trainingen te verzorgen, zie voor meer informatie www.ltctraining.nl. Ook heb ik in 2015 voor het Schipper Bosch projectteam 6 trainingen verzorgd over “Wel-Zijn” op de werkvloer.

Het laatste jaar heb ik o.a. de volgende cursussen gegeven: 6 maal “Het Moedige Gesprek”- voor leidinggevenden, medisch specialisten van het Rijnstate ziekenhuis en voor Achmea medewerkers, diverse 24-uurs trainingen voor Zilveren Kruis (o.a. voor de afdeling Gezond Ondernemen en de werkgeversdesk) en een onderdeel van een workshop over slaapstoornissen. In alle trainingen en cursussen gaat het over het ervaren en benoemen van gevoelens en herkennen van je eigen emotie in contact met jezelf en de ander. Thema’s die onder meer aan de orde komen, zijn veiligheid, vertrouwen en verbinden.

Coaching
Ik coach al 15 jaar mensen vooral na de Boost training, een preventie en reïntegratie training. We gaan op zoek naar handvatten  en  eigen mogelijkheden  om je eigen leven op werk- en privé gebied vitaler te krijgen. Hierbij spelen je eigen lichaamssignalen een voorname rol. Ik coach ook mensen om hernieuwde paden in te slaan, hun energie bronnen weer te gaan aanspreken om meer te gaan wat bij je past. Het herkennen van je eigen lichaamssignalen speelt daarbij een grote rol.

In 2005 is ons centrum, Centrum In Balans, geopend waar wij mensen zowel individueel als in groepen begeleiden. De laatste jaren heb ik mij meer gericht op het helder maken van de verbinding tussen klacht en emotie/gevoelens. Dit komt zowel binnen de fysio-, relatie- als haptotherapie naar voren. Delen wat er in je leeft, geeft een meer ontspannen manier van bewegen en leven. Je mag van mij verwachten dat ik mijn brede ervaring en scherpte inzet in de begeleiding. Je bent van harte welkom!

Opleidingen
Na de opleiding fysio- en sportfysiotherapie ben ik in 1989 met de opleiding haptonomie in Doorn gestart. Vervolgens heb ik de driejarige therapieopleiding bij Synergos in Amersfoort afgerond. In 2005 heb ik nog een afsluitend jaar in Doorn gevolgd voor de definitieve afronding en erkenning van de VVH, de beroepsvereniging voor haptotherapeuten. In 2012 heb ik de tweejarige haptotherapeutische opleiding relatietherapie afgerond. Als aanvulling hierop heb ik in 2014 een 2-daagse en in 2018 een 5-daagse Masterclass gevolgd bij Ted Troost en Eric Elbers. In 2016 heb ik tevens een bijscholing psychopathologie gevolgd. In 2019 is de bijscholing Wetenschap en Haptotherapie ook met een goed resultaat afgerond.

Wilma Huizinga - Lichaamsgerichte psychotherapie en ademtherapie

Wilma Huizinga

Lichaamsgerichte psychotherapie en ademtherapie

Ik geef sinds 17 jaar lichaamsgerichte psychotherapie en ademtherapie in ons Centrum In Balans in Leusden. Van huis uit ben ik verpleegkundige en ik heb jaren in de psychiatrie gewerkt. Verder heb ik 20 jaar als wijkverpleegkundige in de ouder- en kind zorg gewerkt. In 2003 heb ik de vierjarige beroepsopleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie afgerond. Daarna heb ik de tweejarige specialisatie Ademtherapie gedaan. Sinds een paar jaar ben ik ook EMDR therapeut. Ik ben nieuwsgierig naar de mens achter de klacht, én de oorzaken van een klacht. Mijn passie is om mensen hun kracht weer te laten voelen en beheer te laten krijgen over hun klachten en leven. Wat mij typeert als therapeut is mijn directe en praktische aanpak, die tegelijkertijd los en humoristisch kan zijn.

Meta Pot - Lichaamsgerichte (psycho)therapie

Meta Pot

Lichaamsgerichte (psycho)therapie

Sinds enige tijd werk ik bij Centrum in Balans als lichaamsgerichte therapeut. Ik word er blij van als mensen door lichaamsgerichte oefeningen en inzicht zich weer prettiger in hun lijf voelen en daarmee ook in hun leven. En dat ze ontdekken dat ze er zelf ook invloed op uit kunnen oefenen.

Het lichaam herbergt je geschiedenis én ook je mogelijkheden
Ik weet uit eigen ervaring hoe krachtig het is het lichaam erbij te betrekken, de lichamelijke ervaringen toe te staan en te erkennen. Het lichaam heeft de natuurlijke eigenschap om naar een wakkere en ontspannen staat van zijn terug te keren. Alleen zitten wij dat zelf, vaak onbewust, in de weg. Daarom vind ik het van belang de taal van je lichaam te leren kennen, die zo anders is dan die van je hoofd. Je leert jezelf vollediger kennen en bent daardoor meer afgestemd op wat er speelt, wat je nodig hebt en wat je wilt.

Voor wie?
Lichaamsgerichte therapie kan effectieve hulp bieden bij klachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied:

  • Lichamelijke klachten, spanning, stress, overprikkeling
  • Ademhalingsklachten, hyperventilatie
  • Ingrijpende ervaringen die niet of onvoldoende zijn verwerkt, posttraumatische klachten (trauma)
  • Vastlopen en structurele problemen thuis, in de omgeving of op het werk
  • Vastgelopen zijn binnen andere hulpverleningstrajecten
  • Het gevoel dat praten alleen niet verder helpt

Ik geef individuele sessies (therapie of coaching) en de avondcursus voor gevoelige mensen. Wilma en ik geven samen een paar keer per jaar een adem- en meditatiedag. Zie hiervoor ook het cursusaanbod. Wil je weten of lichaamgerichte therapie wat voor jou is? Neem dan contact met me op of maak een afspraak voor een intake. Wil je meer te weten komen over mij en hoe ik werk? Kijk dan op www.metapot.nl. Daar vind je meer informatie over lichaamsgerichte therapie, coaching en training.

Opleidingen

  • Opleiding sociaal kunstzinnige therapie
  • Opleiding tot trainer/therapeut emotioneel lichaamswerk
  • Individuele opleiding bij training ‘De Ontketening’ voor traumaverwerking.
  • Lichaamsgerichte (psycho)therapie
Janna Lukkezen - Oefentherapeut Cesar, Haptonomisch Professional en YogAlign docent

Janna Lukkezen

Oefentherapeut Cesar, Haptonomisch Professional en YogAlign docent

Vanaf 1 januari 2018 ben ik werkzaam bij het team van Centrum In Balans. Ik houd mij hier bezig met bewegingstherapie en oefentherapie voor cliënten met algemene houdings- en bewegingsklachten, chronische of revalidatiegerichte klachten.

Opleiding
In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als oefentherapeut Cesar. Na mijn afstuderen heb ik meerdere waarnemingen en vrijwilligerswerk gedaan bij verschillende praktijken en zorginstellingen. Sinds 2012 werk ik als oefentherapeut Cesar bij ZorgSpectrum in Houten. Hier behandel ik bewoners van somatische en psychogeriatrische afdelingen en zie ik cliënten die voor een revalidatietraject komen. Van 2013 tot 2015 heb ik mijn werk binnen de geriatrie gecombineerd met het werken binnen multidisciplinair gezondheidscentrum Functionele Training Baarn.

Ook heb ik in 2016 de opleiding tot Haptonomisch Professional afgerond. De kennis en ervaring uit deze opleiding pas ik dagelijks toe tijdens mijn werk als oefentherapeut, hierdoor kan ik mensen vanuit meerdere perspectieven begeleiden om zo tot gezond bewegingsgedrag te komen.

Naast Oefentherapie en Haptonomie ben ik sinds 2018 ook een gediplomeerd yogAlign docent. Binnen de YogAlign staan houdingsoefeningen, zelfmassage en de SIP ademtechniek centraal. Hierdoor worden alle spiergroepen in het lichaam getraind en kom je met een meer ontspannen en sterker lichaam van je yogamat af. Ik verzorg groepslessen, houdingstrainingen en geef individuele behandelsessies.

Meer informatie vind je op mijn website flowohy.com.

Samen
Tijdens mijn behandelingen staat samen centraal en mag alles er zijn wat er op dat moment speelt. Ik vervul een coachende rol en neem je graag mee in het aanleren en ontdekken van (nieuw en) gezond bewegingsgedrag.

Ik kijk uit naar je komst en sta voor je klaar als houdings- en bewegingscoach! Let’s F.L.O.W!

Wendy Steevensz - Haptotherapeut en relatietherapeut

Wendy Steevensz

Haptotherapeut en relatietherapeut

Ik ben Wendy Steevensz (1973) en ik woon samen met mijn partner en onze twee jonge dochters in Leusden. Ik heb een praktijk als GZ-Hapotherapeut bij Centrum in Balans en werk in verschillende organisaties als interim (verander- en communicatie) manager en als teamcoach waarbij ik de haptonomie in organisaties toepas.

Mijn missie is om mensen te helpen weer meer in verbinding te komen met zichzelf en met elkaar. Verbinding tussen denken en voelen, zodat het handelen in contact met anderen open en helder kan zijn. Alles start met een gevoel. Maar in onze drukke, snelle en prestatiegerichte maatschappij staat het denken in ons hoofd dikwijls voorop en is het lastig om te luisteren naar wat je lichaam, je hart en gevoel je vertelt. Dat heb ik ook zelf aan den lijve ondervonden.

Ik help jou graag om meer in verbinding te komen met jezelf, met je hoofd, je hart en je lijf. Zodat je meer balans, rust en ruimte hebt en het contact met je (werk)omgeving weer lekker loopt. Het resultaat: je mag zijn wie je bent, je voelt je vrijer en vitaler.

Heb jij klachten door stress, overbelasting of heb je een burn-out? Ben je uit balans? Wil je leren je beter te voelen en te luisteren naar de signalen van je lichaam? Door ons drukke bestaan in een steeds sneller wordende wereld waarin de prestatie voorop staat, maken we niet meer echt contact. We raken steeds meer verwijderd van onszelf en elkaar. Haptonomie gaat over echt contact; de verbinding met jezelf om van daaruit een heldere verbinding met je directe omgeving en de wereld aan te gaan.

Kijk voor meer informatie over mij, mijn visie op haptonomie en haptotherapie en mijn werkwijze op www.pureconnection.nl. of bel mij rechtstreeks op 0646010496.

Engelien van der Hulst - Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut

Nathalie Nauta

Fysiotherapeut en Manueeltherapie

Sinds 10 jaar ben ik werkzaam als fysio- en manueeltherapeut